Vitrage (ook wel ‘voile’ of ‘glasgordijn’ genoemd), is de perfecte sfeermaker in huis. Kies je voor vitrage dan kies je voor veel lichtinval, mooi aangeklede ramen, en vrijwel geen inkijk van buitenaf. Dit type gordijn wordt vaak gecombineerd met extra overgordijnen, al is dat niet persé nodig. Ook alleen vitrage kan voor voldoende sfeer en aankleding zorgen in de woonkamer.

Vitrage voor licht en ruimte in huis

Vitrage wordt gemaakt van een zeer dunne, bijna transparante stof. Deze zorgt ervoor dat licht getemperd doorgelaten wordt wat automatisch voor veel sfeer zorgt. Vitrage is om deze reden over het algemeen niet geschikt voor de slaapkamer, waar verduisterende overgordijnen vaak een stuk beter functioneren. Een combinatie van overgordijnen en vitrage past echter wel weer uitstekend in iedere woonruimte, waarbij beide gordijnen bijvoorbeeld 's avonds gesloten kunnen worden. Naast vitrage, vouwgordijnen en overgordijnen bestaat er ook de mogelijkheid te kiezen voor inbetween gordijnen. Deze zijn semi-transparant en laten dus ook minder licht door. Tegelijkertijd zijn inbetween gordijnen nog niet verduisterend van zichzelf en dus een stuk minder ‘zwaar’ dan overgordijnen. Meer over inbetweens lees je in deze blogpost

Bekijk onze online collectie Vitrage

Keuze in vitrage

De meest gekozen kleur voor vitrage is wit, echter is het bij ons ook mogelijk om zwart of crème te bestellen voor net even een andere twist. Wanneer je de kleur hebt bepaald komt de volgende keuze om de hoek kijken: voor welke plooi gaan we? Er wordt vaak voornamelijk gekozen voor een enkele plooi of een dubbele plooi. Bij een dubbele plooi wordt er meer stof verbruikt waardoor de vitrage ruimer valt en een rijkere (wat klassiekere) uitstraling heeft dan een enkele plooi. Er wordt vaak voor een enkele plooi gekozen wanneer er behoefte is aan een iets strakkere look of in combinatie met overgordijnen die al wat voller zijn. Een derde keuze is de wave plooi waarbij het gordijn onder de rails valt. De golven zijn bij een wave plooi zeer regelmatig omdat de vitrage opgehangen wordt aan een koord van waverunners met een gelijke afstand. Dit zorgt automatisch voor een stijlvolle en moderne look. In onze blog over gordijnplooien gaan we nog dieper in op de verschillende keuzes, verder lezen doe je via deze link

Naast de kleur en type plooi, is er ook de mogelijkheid om de vitrage in slechts 1 deel te bestellen (links of rechts) of aan beide kanten op te hangen. Keuze te over!

vitrage op maat

Vitrage op maat besteld

Home Raamdecoratie levert al zijn gordijnen geheel op maat af, geen gedoe dus met het zelf inkorten of verstellen van jouw geleverde vitrage. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opmeten van je ramen? Kies dan voor onze Meethulp op Afstand. De medewerkers van Home Raamdecoratie helpen je graag telefonisch met zowel meetadvies als gepersonaliseerd advies over de raamdecoratie die het beste bij jouw woning past.