Meetinstructies

Zelf je raamdecoratie inmeten – zo makkelijk gaat het!  

Raamdecoratie op maat bestellen gaat makkelijk en snel; het enige wat wij nodig hebben zijn de juiste maten en voor je het weet staat je raambekleding bij je op de stoep! Om onze gordijnen, jaloezieën en horren perfect op maat te maken, is het van belang om de juiste afmetingen door te krijgen bij jouw bestelling.  

Geen stress, het zelf inmeten van je raamdecoratie is zo gebeurd! Om je op weg te helpen hebben we stap – voor - stap meetinstructies samengesteld, zodat het inmeten eigenlijk niet meer kan mislukken. Toch nog graag wat extra persoonlijke begeleiding? Maak dan gebruik van onze gratis meethulp op afstand en ontvang telefonisch advies van één van onze ervaren medewerkers! 

Meetinstructies  

  

 

Gordijn-plooien; waar kies je voor?  

Het zal je wellicht zijn opgevallen dat het inmeten voor gordijnen met een wave plooi iets anders gaat dan bij een enkele of dubbele plooi. Dit komt omdat wave-gordijnen ónder de rails worden geplaatst in tegenstelling tot gordijnen met een enkele en dubbele plooi. Twijfel je voor welke plooi jij moet kiezen? Lees dan onze blogpost over gordijnplooien, waarin we precies uitleggen wat de verschillen zijn en welke optie het meest geschikt is voor het gordijn van jouw keuze.  

In de dag of op de dag plaatsing 

meten

Bij het inmeten van jaloezieën, rolgordijnen of horren zul je rekening moeten houden met de manier van plaatsen. Dit kan namelijk zowel op de dag (op het kozijn) als in de dag (in het kozijn).  

Vaak wordt er gekozen voor een “in de dag – plaatsing" waarbij de raambekleding netjes tussen de kozijnen in wordt opgehangen. Echter is deze manier niet voor ieder kozijn geschikt en kan het in sommige gevallen zelfs praktischer zijn om raamdecoratie op het kozijn te bevestigen. Meer hierover in onderstaande blogpost: 

Het verschil tussen in de dag & op de dag plaatsing 

Bij plaatsing ‘in de dag’ worden worden de raamdecoratie door ons iets smaller gemaakt. Dit heet reducties. Zelf hoef je hier dus geen rekening mee te houden en geef je de daadwerkelijke maten door. De raamdecoratie past dan gegarandeerd. Bij het inmeten dus niet zelf reducties doen!

  Hier vindt u ons

  Grote Tocht 98, 1507 CE Zaandam

  Bolstoen 2, 1046 AT Amsterdam

  Weesperstraat 50, 1398 XZ Muiden
  06 15 24 21 81
  info@home-raamdecoratie.nl
  Kunnen we je helpen? De meeste van onze antwoorden vind je bij de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

  Meten