Voor wie op zoek is naar gordijnen met voldoende lichtinval maar beperkte inkijk, zijn inbetween gordijnen de juiste optie. De naam zegt het al: inbetweens zitten er net tussen in en maken een woonkamer niet snel te donker maar bieden wel bescherming tegen de zon. Ook kun je prima door een inbetween gordijn naar buiten kijken, maar houd je tegelijkertijd nieuwsgierige blikken van buren tegen.

inbetween

Privacy en warmte

Naast dat inbetween gordijnen voor lichtinval en sfeer zorgen, hebben ze ook een isolerende werking en creëren ze dus letterlijk meer warmte in huis. Omdat de lichte stof in de avond wat kan doorschijnen, worden inbetweens voornamelijk in de woonkamer of de eetkamer gebruikt en gecombineerd met bijvoorbeeld jaloezieën, overgordijnen of rolgordijnen.

Bekijk onze online collectie Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen of vitrage?

Vitrage en inbetweens kennen veel overeenkomsten: beiden zijn licht van stof, worden vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen of jaloezieën, en laten veel licht door. Inbetween gordijnen zijn net iets voller dan vitrage vanwege de dikkere weving en draad. Dit type gordijn biedt dus meer privacy en bescherming tegen de zon. Wat in jouw woning het beste werkt, ligt dan ook helemaal aan je persoonlijke voorkeur en woonstijl. Meer over de verschillen tussen inbetweens en vitrage lees je hier. Moeilijk kiezen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een aantal staaltjes aan in onze webshop voordat je een keuze maakt!

Inbetween Gordijnen op maat

Jouw inbetweens geheel op maat

Bestel je jouw inbetween gordijnen bij Home Raamdecoratie, dan worden deze geheel op maat thuis afgeleverd. Nadat je de juiste maten hebt ingevuld (zie hier onze meetinstructies), kun je kiezen uit een variatie aan kleuren. Ook vragen we hoeveel delen je wenst te bestellen en voor welke plooi je kiest (enkel, dubbel of wave). Voor inbetween gordijnen wordt er vaak gekozen voor een dubbele plooi maar ook een wave plooi kan prima en is net iets meer geschikt voor een moderne of strakke woning. Meer info over verschillende gordijnplooien vind je in onze blogpost. Kom je er niet uit? Maak dan gratis gebruik van onze online meethulp op afstand, waarbij 1 van onze adviseurs je telefonisch bijstaat met zowel advies als richtlijnen voor het inmeten.