Gordijnen

Met gordijnen kan werkelijk iedere ruimte in huis prachtig aangekleed worden. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor welke stof ga je en hoe kies je de juiste kleur en plooien? En dan is er ook nog de keuze in patronen of juist een effen kleur stof. Doe inspiratie op bij Home Raamdecoratie en bestel zo nodig een aantal gratis kleurstalen, zodat je zeker weet dat je gordijnen bestelt waarmee je je helemaal thuis voelt in jouw interieur.

 

gordijnen inbetween
 
vitrage

 

Donker of licht 

Een eerste keuze bij het selecteren van gordijnen, is de keuze in lichtdoorlatende - of verduisterende stof. De hoeveelheid controle over lichtinval ligt aan de structuur van de stof: grof geweven stoffen laten bijvoorbeeld meer licht door dan fijn geweven stoffen. Ook zijn er verschillende gordijntypes voor verschillende woonwensen. Wij bieden in de collectie bijvoorbeeld vitrageinbetweensvouwgordijnen en overgordijnen. Vitrage is voornamelijk bedoeld om inkijk te verminderen maar tegelijkertijd veel licht door te laten, daarom zijn ze van dunne stof gemaakt. Meer over vitrage lees je hier. Ook inbetweens zijn semi-transparant, maar al wat dichter dan vitrage. Voor een echt verduisterend effect kan men vitrage combineren met overgordijnen. Dan blijft je privacy bovendien behouden, ook als het buiten donker wordt en binnen het licht aan gaat. 

Gordijnen op maat

Gordijnplooien 

Bij het uitkiezen van gordijnen zal er naast kleur, soort en stof ook gekozen moeten worden voor het type plooi. Home Raamdecoratie biedt de mogelijkheid om in de webshop te kiezen voor een enkele, dubbele of wave plooi. Wat dit inhoudt en welke plooi het beste past bij jouw keuze in gordijnen lees je in onze blogpost over gordijnplooien 

Bekijk onze online collectie Gordijnen

Veel voordelen bij gordijnen op maat 

Gordijnen maken een ruimte helemaal af. Daarom combineren onze klanten hun gordijnen wel eens met andere soorten raamdecoratie, voor de optimale mix tussen sfeer en functionaliteit. Maar gordijnen zijn veel meer dan alleen decoratie. Wist je bijvoorbeeld dat ze helpen om geluid te dempen? Ook werken ze isolerend: zo houden ze de warmte binnen en de kou buiten.  

Geen huis of raam is hetzelfde, daarom maken wij al onze gordijnen geheel op maat. Wij gaan pas van start met fabriceren op het moment dat een order binnenkomt; op deze manier arriveren jouw gekozen gordijnen precies zoals jij ze wilt hebben. Met onze meetinstructies is het opmeten van jouw kozijnen een fluitje van een cent, daarnaast worden onze gordijnen op maat geleverd met duidelijke montage-instructies. Een kind kan de was doen.