In de dag op de dag

Raamdecoratie ophangen | In de Dag of Op de Dag

Wanneer je kiest voor raamdecoratie zoals jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of horren is er de mogelijkheid deze op verschillende manieren te monteren. De variaties hierin noem je in de dag (in het kozijn) en op de dag (op het kozijn). Naast dat dit invloed heeft op de manier waarop je raambekleding eruit komt te zien, is het ook voor het opmeten van belang om de verschillen goed te begrijpen. Je zult dan ook bij het bestellen van je raambekleding al moeten bepalen of je kiest voor in de dag of op de dag montage.  

In de dag 

in de dagDe populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is vaak ‘in de dag’. Hierbij wordt de raambekleding aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd waardoor het een mooi geheel vormt met het raam. Montage in de dag is heel geschikt voor diepliggende kozijnen en geeft een luxe, strakke en moderne uitstraling.  

 

Let wel op: de afmetingen luisteren bij in de dag montage heel nauw. De raamdecoratie moet uiteraard precies tussen de kozijnen passen en ook nog eens goed aansluiten. Om het jou makkelijker te maken past Home Raamdecoratie bij het bestellen van in de dag raambekleding zélf reductie toe. Het enige wat jij dus hoeft te doen, is de maten van je kozijnen doorgeven en wij doen de rest!  

Hulp nodig bij het opmeten? Vind hier onze meetinstructies! 

Op de dag 

op de dag

Logischerwijs houdt ‘op de dag’ montage dan in dat een rolgordijn, jaloezie of vouwgordijn óp het kozijn wordt geplaatst. Een iets minder vaak gekozen optie maar wel ideaal bij smalle kozijnen of wanneer je ruimte wilt creëren voor het openen/sluiten van je ramen. Daarnaast luistert het opmeten een stuk minder nauw aangezien je bij op de dag montage zelf bepaalt hoeveel overlap je kiest aan beide kanten.  

Het komt regelmatig voor dat rolgordijnen op het kozijn worden geplaatst in de slaapkamer; hierbij is namelijk de kans op lichtkieren het kleinst.  

Vind hier onze online collectie rolgordijnen op maat 

In de dag of op de dag; wat is mooier?  

Wat mooi is, is voor iedereen persoonlijk. Toch kiezen de meeste mensen voor montage in de dag omdat de raamdecoratie in dit geval op een hele natuurlijke manier overloopt in het raam. Het ophangen van raambekleding in het kozijn is echter niet altijd even geschikt. We zetten nog even de voor-en nadelen op een rij:  

Voordelen In de Dag 

  • Vormt mooi geheel met het raam 

  • Ideaal voor diepe kozijnen 

  • Neemt geen overbodige ruimte in 

Voordelen Op de Dag 

  • Het opmeten hoeft minder nauwkeurig te gebeuren 

  • Geschikt voor smalle kozijnen 

  • Minder lichtkieren en dus ideaal voor verduistering in de slaapkamer 

  • Creëert meer ruimte voor het openen en sluiten van bijvoorbeeld kiepramen 

Opmeten kozijnen 

Het opmeten van je kozijnen kan misschien aanvoelen als een lastige klus; wat als je het nét niet goed hebt? Bij Home Raamdecoratie helpen we je hierbij; zo vind je uitgebreide instructies op onze meet-pagina voor zowel in de dag als op de dag montage. Hierbij een voorbeeld van onze meetinstructies voor jaloezieën:

Meetinstructies

Naast meetinstructies bieden we meethulp op afstand waarbij 1 van onze medewerkers je geheel gratis telefonisch te woord staat, en je assisteert bij het opmeten van je kozijnen.  

 

Nog vragen over in de dag of op de dag montage? Stel ze hieronder in de comments of neem een kijkje in onze webshop voor onze gehele collectie raambekleding!  

Bestel hier je raamdecoratie op maat

1 reactie
  • Eindelijk een duidelijke uitleg over in en op de dag, zeer nuttig.

    Danny on

Laat een berichtje achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd